Quality Engineer (automotive)

Onze klant regio Genk is een gevestigde waarde met 650 medewerkers actief in de scheikunde sector. Vandaag produceren wij onder andere dichtingsmaterialen, verstevigende en geluidsdempende materialen en verschillende soorten industriële kleefbanden zoals dubbelzijdige tapes, oppervlaktebeschermende tapes en elektrische isolatietapes.

Onze producten worden wereldwijd gebruikt in verschillende markten - denk maar aan de automobielsector, electronica markt, meubelindustrie, papierproductie, luchtvaart en metaalverwerking.

Naast een productiesite zijn we ook het “kenniscentrum” in Europa en dragen we door deze ondersteuning bij aan de groei van andere sites in de EMEA regio.

Momenteel zijn we voor onze vestiging in Genk op zoek naar een gedreven Quality Engineer.

 

De functie:

 

Als Quality Engineer ben je verantwoordelijk voor het opvolgen van en preventief verzekeren van de productieprocessen en producten die conform de kwaliteitsnormen en klanteneisen (intern en extern) worden opgezet. Dit met als doel de kwaliteit, efficiëntie en effictiviteit van productie en productieprocessen te waarborgen om zo de service en klantenverwachtingen te overtreffen.

Je kan dit zien als volgt:

-          Ontwikkelen, implementeren en onderhouden van kwaliteitsystemen en -tools;

-          Diepgaande analyses maken van bestaande processen om hieruit preventief kwaliteitsproblemen te traceren en definiëren (van aangekochte grondstof t.e.m. de klant);

-          Het uitvoeren, begeleiden, administreren en organiseren van audits van zowel klant, leverancier als subcontractors;

-          controleren van de kwaliteiten van nieuwe productielijnen, conform de normenprocedures en richtlijnen;

-          implementatie van testen en stalen bij nieuwe of gewijzigde producten/processen coördineren, controleren en/of administreren vanuit een kwaliteitsoogpunt, in samenwerking met andere departementen en in afspraak met de klant. Een gerichte en correcte feedback is essentieel;

-          initiëren van, deelnemen aan en rapporteren over toegewezen (deel)projecten, vanuit QA-perspectief, conform de richtlijnen van de projectmanager en geldende normen.

 

Profiel:

 Je hebt bij voorkeur een master diploma met chemische achtergrond en affiniteit met productie technologiën. Je bent analytisch en haalt energie uit het  optimaliseren van processen, kwaliteitscontrole van industriele productieprocessen en kennis van 8D rapportering/proces auditing.

Je bent vloeiend in Engels en Nederlands, andere talen zijn een extra troef.

Je kan jezelf omschrijven als een hands-on teamplayer met zin voor initiatief. Je bent steeds pro-actief op zoek naar synergiën en je bent gebeten door optimalisaties. Nu en dan reizen, voornamelijk binnen Europa, is onderdeel van de job.

 Aanbod:

Je komt terecht in een internationale speler in een technologische omgeving. Innovatie en ontwikkeling staan centraal en wordt ten alle tijde gemotiveerd!

Je ontvangt een aantrekkelijk brutosalaris aangevuld met extra-legale voorwaarden zoals maaltijdcheques, een groeps- en hospitalisatieverzekering en een een CAO-bonus.

Contact:

Iris Van Haezendonck;

015 445 880;

irisv@labsupport.be